Duda anak dua diser4ng bekas isteri selepas berkahwin gadis 18 tahun angkara tak bayar nafkah anak

Semalam, tvlar sebuah tweet tentang seorang gadis 18 tahun berkahwin dengan suami selepas sebulan berkenalan. Tweet tersebut tvlar kerana dikatakan majlis perkahwinan itu dilakukan dengan kos rendah tetapi masih nampak mewah.

Tweet yang disertakan bersama foto manis gadis itu berjaya menarik perhatian netizen yang rata-ratanya memuji keluarga gadis terbabit kerana kesederhanaan majlis tersebut.

Terbaru, seorang wanita tampil di ruangan kome mendakwa dirinya bekas isteri kepada suami gadis itu. Menerusi komennya itu, dia memberitahu bahawa bekas suaminya itu lansng tidak memberikan nafkah kepada anak-anak mereka selama dua tahun.

To Akmal’s sister in law, since dia ddk dirumah parents u, tlg tny dkt dia, hidup dia asyik nak kena sponser ke? Lelaki kan? Tig nasihat sikit dkt dia psl tanggungjwb bukan nye bg dia famous dgn cari mcmni. Hmm lg besar kepala lah mamat tu. Ddk rumah kata nya talk bekerja. Goyang telur buat anak je ke reti? Itu je ke tujuan hidup dia? Tlg suruh BAYAR NAFKAH ANAK!! Pelik mcm mana parents si pmpuan pakai restu je tanpa check asal usul background semua ke? Nak tahu jugak apa si Akmal ni dh kencing? Tak kisah la semua tu. Yg penting, suruh bayar nafkah anak. Nak dekat dua tahun, nafkah pernah bg sekali je. Teruk betul perangai. Anak dua ni. Bila tny dgn slumber je ckp tak kerja. Wah wah wah, ada ek keluarga mertua yg bole terima laki cmni.

Tidak bekerja, tidak bayar nafkah anak

Tak mengaku anak..

Menurut wanita yang meninggalkan komen tersebut, lelaki tersebut adalah bekas suaminya yang tidak bertanggung jawab, tidak bekerja, tidak membayar nafkah anak-anak dan tidak mengaku dia pernah berkahwin.

Rentetan daripada komen tersebut, netizen yang pada awalnya memuji keluarga gadis 18 tahun itu mula mengecam tindakan keluarga gadis tersebut kerana tidak menyelidik terlebih dahulu latar belakang lelaki yang sudah pun menjadi menantu mereka itu.

Sumber : Twitter via OMM