Ibu Nak Namakan Anak Diakhiri Perkataan Ri, Namun Cadangan Netizen Buat Ramai Geli Hati

As you all know, mulut netizen kat Malaysia ni boleh tahan laser dan agak menyer4mkan kalau bab membawang dan mengecam orang. Tak cukup dengan tu, netizen kita ni kadang-kadang pandai juga buat lawak dan troll orang tak kena tempat.

Baru-baru ni, seorang ibu minta cadangan nak namakan anaknya dengan diakhiri perkataan ‘Ri’ kat grup Info Ibu Hamil di Facebook. Asalnya posting ni biasa-biasa je, tapi dek kerana netizen ‘kreatif’ sangat dalam menamakan anak, habis berdekah admin baca satu-satu komen ini.

Beri nama pelik-pelik, panjang lebar dan ‘berfalsafah’

Daripada nama biasa seperti Baiduri sampailah ke ayat seperti ‘bapa kenc1ng berdiri, anak kenc1ng berlari’, inilah nama ‘kreatif’ yang net1zen cadang dekat ibu tersebut. Tak tercapai dek akal admin baca suggestion nama ni. Pelik sungguh!

Siap beri maksud nama lagi!

Tahap kreatif netizen ni tak habis kat situ je, siap ada yang bagi maksud nama lagi. Fuh korang ni memang berfikiran di luar kotaklah!

Mesti kena sebut Sajat dengan Siti Kassim kan? Adoi!

Buk peri, nuri kari, Bell Ngasri dan Lupikirlahsendiri??

Bila dah pening tak tahu nak bagi nama apa lagi, haa last-last lu pikirlah sendiri! Gitew.

Di sebalik nama-nama yang pelik ni, ada juga net1zen beri nama yang sedap-sedap dan ada maksud yang baik. Tapi boleh dikatakan 90% darinya memang namanya macam kat atas nilah.

Apa-apapun admin harap si ibu jumpalah nama yang sesuai buat anaknya tu. Kalau betul-betul serius nak mencari nama anak yang sesuai, janganlah di tanya dengan net1zen. Serius korang akan menyesal dapat nama yang pelik gini kan ,haha!

Sumber : lobakmerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *